на живо

Автогол и вратарско шоу отърваха "Рома" в Генуа (ВИДЕО)

"Вълците" направиха успешен старт на 2017 година

Getty Images/Guliver Photos

"Рома" постигна минимална победа над "Дженоа" с 1:0 в мач от 19-я кръг на италианската Серия "А". "Джалоросите" започнаха новата година така, както завършиха старата, след като в края на декември надиграха "Киево" с 3:1. Тимът на Лучано Спалети постигна първи успех в шампионатно гостуване от 26 октомври насам и общо четвърти при визитите си в калчото.

Единственият гол в срещата падна в 36-ата минута. Бруно Перес нанесе силен удар от въздуха, след който, чрез инстинктивната си реакция, защитникът на домакините Армандо Идзо изпрати топката във вратата на своя тим. Макар "Рома" да продължи да доминира до края на срещата, вратарят на столичния отбор Войчех Шченсни имаше основна заслуга за успеха.

Полският страж на два пъти направи брилянтни спасявания, второто от което бе в добавеното време на двубоя, когато отрази страхотен удар на Лукас Окампос.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така "вълците" спечелиха гостуването си на "грифоните" за трети пореден сезон и са в серия от пет последователни успеха над "червено-сините". От своя страна "Дженоа" допусна трето поредно поражение в калчото и едва второ у дома от началото на първенството.

В класирането "Рома" остава на второ място с актив от 41 точки - три повече от третия Наполи. В следващия кръг за отбора на Спалети предстои ново гостуване - на "Удинезе".