на живо

България - Германия: Битка до последно!

Гледайте осминафинала от европейското първенство по волейбол пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg в неделя (12 септември)

България - Германия: Битка до последно!

Битка с огромен заряд и до последна точка! Това предстои на мъжкия национален отбор по волейбол на България! "Лъвовете" се класираха за осминафиналите на първенството след не много убедителна игра в групата, в която заеха третото място. 

Утре (12 септември) българският тим ще се изправи срещу Германия в Острава, Чехия. Мача може да гледате пряко по RING от 20:00 ч., както и на сайта btvnovinite.bg. Коментарното ни студио започна 15 минути преди срещата!

За втори път европейското първенство по волейбол за мъже гостува в 10 000-ната зала в град Острава. Тя ще бъде арена на сблъсъка България - Германия.

Снимка: Станимира Атанасова

"Лъвовете" имат известно предимство, тъй като в нея играха и по време на груповата фаза, където постигнаха 3 победи и 2 загуби. Германците пък идват от Естония с 4 успеха и 1 поражение. 

Снимка: CEV

Съперничеството между двата тима е пословично. През 2015 г., по време на европейското първенство в София, "лъвовете" победиха Бундестима два пъти с по 3:0 - веднъж в групите и още веднъж на четвъртфинал. Тогавашният селекционер на гостуващия тим Витал Хайнен беше един от най-освиркваните хора в залата, тъй като демонстрираше голямо самочувствие пред българските фенове. 

Снимка: CEV

Днес Хайнен вече не е начело на Германия, а нито от онези родни волейболисти, станали четвърти в Европа, в състава на българския селекционер Силвано Пранди е единствено либерото Владислав Иванов. Ролите също са разменени. Бундестимът вече е фаворит. 

Снимка: CEV

Ще успеят ли обаче младите национали да покажат стабилна игра? 

Гледайте България - Германия, неделя (12 септември), от 20:00 ч. пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg. Коментарното ни студио започна 15 минути преди срещата!