на живо

Финалът на заслужилите: Кой ще стане европейски шампион по волейбол?

Гледайте финала пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 21:30 ч. днес!

CEV

Финал като никой друг! Европа ще има своя нов шампион в мъжкия волейбол. За тази чест един срещу друг ще се изправят тимовете на Словения и Италия. 

Мачът е от 21:30 ч. днес (19 септември) и може да го гледате пряко по RING, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.

След два зрелищни полуфинала вчера, Словения и Италия се показаха като тимовете, които най-много заслужават трофея. 

Снимка: CEV

Словения гради отбор, който да се противопостави на традиционните сили на Стария континент от няколко години. Този състав загатна за потенциала си още през 2015 г., когато тимът за първи път достигна на финал - в София. Последва четвъртфинал през 2017 и нов мач за отличието през 2019 г. Словенците така и не успяха да спечелят титлата, но двата сребърни медала говорят достатъчно. 

Колко силен е този отбор стана ясно по време на полуфинала. Въпреки силната подкрепа на шумната домакинска публика, въпреки че бяха сочени за аутсайдер в мача, Клемент Чебул и компания оказаха страхотен отбор на Полша насред Катовице и успяха да победят в една от най-атрактивните срещи на шампионата. 

Снимка: CEV

От другата страна на мрежата днес (19 септември) застава най-младият състав на първенството - Италия. Избраниците на Фердинандо де Джорджи детронираха последния първенец на Стария континент на полуфинал - Сърбия. 

Снимка: CEV

Италианците дори не са с оптималния си състав на първенството. В редиците липсват двете големи звезди - Османи Хуанторена и оперираният Иван Зайцев. За това не е изненада, че средната възраст на тима е 24 години. 

Младостта обаче явно е печеливша! И селекционерът е напипал точната формула, по която един състав се подмладява. Сега тези момчета мечтаят да се приберат със седма европейска титла и първа за страната от 2005 г. насам!

Снимка: CEV

Кой от двата тима ще бъде европейски шампион? Гледайте финала Словения - Италия, пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 21:30 ч. днес! 

В 18:30 ч. пък е мачът за третото място между Полша и Сърбия, който отново може да гледате по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg.