на живо

Кой ще бъде волейболен шампион на Европа? (АНКЕТА)

Гледайте полуфиналите пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg

CEV

Време за шампионски въпроси и отговори! Само след по-малко от 48 часа ще бъде ясен европейският шампион по волейбол при мъжете! Първо обаче трябва да бъдат определени финалистите. 

Гледайте мачовете Полша - Словения (18:30 ч.) и Сърбия - Италия (22:00 ч.) днес, 18 септември, пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg!

Кой ще стане европейски шампион по волейбол за мъже?

Изненадата в турнира вече се случи, когато Чехия отстрани олимпийския шампион Франция. Четирите тима на полуфинал обаче не са никак случайни! И всеки един от тях може да грабне мечтания трофей. 

Снимка: CEV

След последните си два триумфа на световно първенство, поляците мечтаят и за титла на Стария континент. Тя ще бъде втора за тима след успеха през 2009 г. От тогава "Дружина"-та има два бронзови медала, но нещо все им се изплъзва. Този път отборът ще има подкрепата на известните си фенове. Финалната четворка все пак се играе в Катовице.

Снимка: CEV

В последните години Словения се превърна във фактор в световния волейбол. Силното поколение на страната достигна два пъти до финал на европейско първенство. И ако през 2015 г. в София словенците бяха изненадата, преди 2 години те напълно съзнателно се бориха за титлата в последния мач от шампионата, но не успяха да я вземат.

Снимка: CEV

През 2019 г. Сърбия спечели третия си трофей от европейско първенство. Тогава "Плави"-те имаха доста проблеми в елиминациите на надпреварата, но успяха да се промъкнат до финала. Големи промени в състава няма, а феновете в западната си съседка очакват реванш за пропуснатото участие на олимпийски игри.

Снимка: CEV

Може ли да има голямо първенство по волейбол без Италия? Звучи напълно немислимо! Преди няколко седмици женският тим на страната триумфира с титлата на Стария континент. Сега е ред на мъжете. За европейското първенство селекционерът Фердинандо де Джорджи разчита на млади волейболисти. Всъщност средната възраст на "Скуадра"-та е 24 години, което го прави най-младия на шампионата. 

Кой ще стане европейски шампион? Гледайте мачовете пряко по RING, VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg! 

18 септември, 18:30 ч.: Полша - Словения, полуфинал
18 септември, 22:00 ч.: Сърбия - Италия, полуфинал

19 септември, 18:30 ч.: Мач за третото място
19 септември, 21:30 ч.: Финал

Тагове:

волейбол