на живо

Българските волейболистки: Не изпитваме страх. Имаме страхотен опит!

Гледайте мачовете на България от европейското първенство пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg

Българските волейболистки: Не изпитваме страх. Имаме страхотен опит!

За четвърти път България ще бъде домакин на европейско първенство по волейбол за жени! "Лъвиците" ще посрещнат Гърция, Полша, Германия, Чехия и Испания в пловдивската зала "Колодрума", а надеждата на тима е една - да повтори постижението от преди 20 години, когато техните предшественички спечелиха бронзовите медали от шампионата на Стария контенинт.

Всичките мачове на българския тим може да гледате пряко по RING, както и на сайта btvnovinite.bg. Започваме днес (18 август) с България - Гърция от 20:30 ч.

Напрежение у момичетата на Иван Петков няма. Вълнението обаче със сигурност е в сърцата им.

Снимка: Lap.bg

"Мотивирани сме и щастливи, че най-накрая дойде дългоочаквания ден. Нямаме търпение да влезем в залата довечера", категорична е Христина Вучкова. 

"Най-силно ще го усетим довечера, когато влезем в залата и видим зрителите, които са дошли. Всеки първи мач от европейско е много вълнуващ - както за нас, така и за всички отбори. Това е откриване, но в никакъв случай не е мач за подценяване. Трябва да започнеш добре, да се прекършиш и да започнеш с добър резултат. Няма да къде тепърва да изпитваме страх или притеснение. Имаме страхотен опит зад гърба си и като отбор, и като единици. Това е една огромна мотивация", добави капитанът Елица Василева.

Снимка: Lap.bg

Дни преди старта на европейското, момичетата получиха подарък от легендата във волейбола Антонина Зетова. Тя им изпрати своето бронзово отличие от 2001 г. с пожелание да им донесе късмет.

"Разчувствах се, разплаках се. Беше изключително мил жест. На Тони думите достигнаха до нас, наистина ни мотивираха и се замислихме за неща, за които не се бяхме досещали досега. Благодаря ѝ. Добре се почувствахме и сега гледаме по различен начин на нещата. Тони я познаваме от дълго време. Тя винаги е била до нас и ни е подкрепяла, особено когато такъв голям състезател ти казва правилните думи - малко критика, малко положително, но винаги е точна. За нас е голяма чест, че тя ни обръща внимание специално на нас и отделя от личното си време", заяви Вучкова.

Снимка: Lap.bg

Пловдив ще е един от четирите градове-домакини на европейското. Останалите са Белград (където ще се играят полуфиналите и финалът), Задар и Клуж-Напока. У нас по трибуните ще могат да присъстват фенове, а момичетата призоваха те да ги подкрепят, но и да спазват мерките за ограничение на разпространението на коронавирус, които са толкова важни!

"Оценили сме всичко направено до тук и което ще правят за нас по време на домакинството. Надявам се да покажем колко много ценим това внимание", каза Василева.

Гледайте България - Гърция пряко по RING от 20:30 ч. днес (18 август), както и всички срещи на българския тим в ефира на спортната телевизия на България и на сайта btvnovinite.bg.