на живо

Барса сломи Атлетик Билбао и без Меси и Суарес (ВИДЕО)

БГНЕС

Барселона взе сериозен аванс пред Атлетик Билбао в първи 1/4 финален мач за Купата на Краля. "Каталунците" спечелиха с 2:1 гостуването си на Сан Мамес и очакват спокойно реванша на свой стадион.

Срещата между финалистите от миналия сезон се очакваше да бъде далеч по-оспорвана заради липсата на контузения Меси и наказания Луис Суарес. И без двама от голмайсторите си обаче Барселона наложи тотален превес и показа, че има играчи, на които може да се разчита при отсъствие на звездите.

Един от тях бе Мунир, който застана на върха на атаката. Именно младокът вкара първия гол в 18-та минута след добро подаване на Иван Ракитич. Играчите на Атлетик не бяха успяли да реагират след първия гол, когато получиха втори. Негов автор бе Неймар, който се възползва от неразчетено излизане на вратаря и подхлъзване на Аймерик Лапорте.

Барселона заигра доста по-икономично през втората част и прие играта в своята половина. Домакините не намираха начин да затруднят Марк Андре Тер Стеген до заключителните минути. Тогава, след изпълнение на корнер, вратарят на Барса трябваше да реагира безупречно след удар с глава на Сабин Мерино.

В 89-та минута грешка на Дани Алвес даде възможност на Сан Хосе да подаде към Ариц Адуриц, който направи 1:2. На крилете на ентусиазма Атлетик натисна и имаше страхотен шанс да изравни, но удар на Мерино бе избит в корнер от вратаря на Барселона.

Реваншът на Камп Ноу е идната сряда от 21:00ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action.

Eто и най-интересните мигове от двубоя: