на живо

"Барселона" потрепери, но е на финал за Купата на Краля (ВИДЕО)

Каталунците направиха 1:1 с "Атлетико" в реванша на "Камп Ноу"

Getty Images/Guliver Photos

Тимът на "Барселона" е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на Краля. Каталунците направиха 1:1 с "Атлетико" Мадрид в реванша на "Камп Ноу" и така с общ резултат 3:2 си осигуриха мач за трофея в турнира.

"Барса" поведе в 43-ата минута след гол на Луис Суарес. В 77-ата минута "дюшекчиите" можеха да инкасират второ попадение във вратата си, но напречната греда ги спаси след страхотно изпълнение от пряк свободен удар на Лионел Меси.

При ответната атака Гамейро нахлу в наказателното поле и бе съборен от Жерар Пике, а съдията показа бялата точка. Френският национал обаче стреля изключително неточно и изпрати топката в трибуните.

Той успя да се реваншира в 83-ата минута. Антоан Гризман се възползва от груба грешка в защитата на "Барса" и подаде на празна врата на Гамейро, който този път не сбърка за 1:1. 

Последните минути бяха доста напрегнати, като и двата тима завършиха двубоя в намален състав. В 57-ата минута Серхи Роберто получи втори жълт картон, а "Барса" доигра срещата с 9 души след като в края на мача бе изгонен и Луис Суарес.

Яник Караско остави "Атлетико" с човек по-малко в 69-ата минута.  

Каталунците ще участват за 39-и път във финал за Купата на Краля, което е изравнен рекорд на "Реал" Мадрид. Отборът на Луис Енрике има 28 титли от надпреварата, като е печелил и последните две издания на турнира. В битка за 29-о отличие
"Барса" ще спори с победителя от сблъсъка между "Алавес" и "Селта", които завършиха 0:0 в първия мач помежду си.