на живо

"Барселона" пропусна да победи, но и се отърва от загуба на "Балаидос" (ВИДЕО)

1/8-финалният сблъсък със "Селта" за Купата на Краля ще бъде решен на "Камп Ноу"

БГНЕС

"Селта" и "Барселона" завършиха 1:1 в първа среща между двата тима от 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля. Равенството бе най-справедливият резултат под ситния дъжд на естадио "Балаидос", след като и двата отбора пропуснаха чисти голови положения, чрез които можеха да си осигурят победата. Двубоят отговори на очакванията с високо темпо, множество опасни атаки и красиви изпълнения.

В първия си мач за 2018 година каталунците излязоха във Виго без големите си лидери. Андрес Иниеста получи пълна почивка, а в групата не бяха включени също Лео Меси и Луис Суарес, които едва за 13-ти път от началото на сезон 2014/15 не бяха на терена едновременно. Откакто двамата са съотборници, аржентинският гений е участвал в 183 от общо 209 срещи на "Барса" (87,5%), а Суарес в 168 от 200 (84%). В групата на гостите не бяха също Жерард Деулофеу и Рафиня Алкантара, за които усилено се говори, че ще се разделят с клуба още до края на януари.

"Селта" започна срещата по-активно, но при първата си опасна атака "Барселона" взе преднина. Голът отбеляза 22-годишният Хосе Арнайс, който бе точен за втори път в турнира. С чудесна асистенция се отличи Андре Гомеш.

Снимка: БГНЕС

Играчите на Валверде действаха много стабилно в защита, но в 31-ата минута се сгромолясаха изненадващо. "Небесносините" организираха бърза атака, в края на която Пионе Систо преодоля вратаря Яспер Силесен с мощен удар под гредата в близкия ъгъл. Секунди по-рано холандецът извади късмет, след като Яго Аспас стреля, а топката се отби от напречната греда и крака на стража.

След почивката гостите първи изработиха отлични възможности да поведат за втори път. В 56-ата минута Арнайс засече центриране на Лука Дин, но не уцели вратата. Малко след това Нелсон Семедо изведе Денис Суарес абсолютно сам в наказателното поле. Изстрелът на халфа от въздуха обаче бе разочароващ и топката мина покрай гредата. А именно напречната помогна на "Селта" в 62-ата минута след великолепен удар от близо 25 метра на Серхио Бускетс.

Снимка: БГНЕС

В 73-ата минута домакините имаха своя златен шанс да направят пълен обрат, но броени сантиметри разделиха от попадение появилия се като резерва Емре Мор.

"Барселона" си тръгва без успех от Виго в трети пореден мач. За последно "блаугранас" спечелиха гостуване на "Селта" в началото на 2015 година. "Небесносините", които през последните два сезона бяха елиминирани на полуфиналите в турнира, ще опитат да елиминират "Барса" в реванша на Камп Ноу на 11 януари. Каталунците, спечелили трофея в три поредни години, ще влязат в срещата с крехко предимство от попадението на чужд терен.