на живо

"Барселона" рискува здравето на Меси

Аржентинецът по свое желание не влиза в ротационния план на треньора Луис Енрике

Наставникът на „Барселона” Луис Енрике няма никакви планове да дава почивка на Лео Меси, пише испанското издание „Марка”. В четвъртък съставът на Лучо излиза в среща реванш от турнира за Купата на краля срещу „Реал Сосиедад" на „Камп Ноу”. Каталунците спечелиха първата среща с 1:0 и по този начин почти си осигуриха класиране на полуфиналите в надпреварата. Очакваше се Енрике да остави на резервната скамейка някои от основните си футболисти за двубоя. Меси обаче няма да бъде сред тях. Аржентинецът ще започне срещата от първата минута.

Нещо повече, Енрике ще продължи на разчита на звездата си във всяка една среща до края на сезона. Желанието на самият играч е да не пропуска нито една игрова минута. Това е доста рисково за здравето му, но претенциите на нападателя ще бъдат изпълнени. Особено, след като той започна преговори за удължаването на договора си с клуба.

Доказателството за рисковете на подобно решение дойде в последния мач на „Барса”. Серхио Бускетс, който по подобие на Лео играе във всеки един двубой на отбора си, се контузи още в началните минути срещу „Ейбар”. Това дойде като предупреждение за наставника на „блаугранас”. Испанският специалист си е взел бележка и ще започне да ротира футболистите си по-често. Това обаче няма да важи за Меси.

До момента през сезона аржентинецът е играл като титуляр във всеки двубой, за който е бил напълно здрав. Изключение прави единствено домакинската среща за Купата на краля срещу „Еркулес”. Във въпросната среща „Барса” спечели с 7:0. Това стана без почти целия титулярен състав на каталунския гранд.

Освен това Лео е бил сменян само веднъж. Това се случи в Шампионска лига срещу „Аякс” при вече решен двубой. В останалите срещи, в които е играл, Меси е оставал на терена до последния съдийски сигнал.