на живо

"Бетис" на полуфинал за Купата на Краля след 14-годишна пауза

Голям гаф на играч на "Еспаньол" помогна за класирането за следващата фаза

Instagram/Twitter

"Бетис" продължава да мечтае за финал на собствения си стадион в турнира за Купата на Краля, след като елиминира в четвъртфиналната фаза "Еспаньол". Класирането за следващия етап на надпреварата дойде след продължения на "Бенито Виямарин" и победа с 3:1 в реванша.

Сценарият на мача в Севиля много наподобяваше този от първата среща, която завърши 1:1. "Еспаньол" стигна до заслужена преднина в 33-ата минута, когато Лео Баптистао наказа бившия си отбор, но не отпразнува попадението си и се извини на публиката на "Бетис".

В началото на второто полувреме вратарят на домакините Жоел Роблес направи страхотно спасяване след удар с глава на голмайстора на "Еспаньол" Борха Иглесиас и не позволи интригата в сблъсъка да бъде заличена.

Отборът на Кике Сетиен вдигна темпото след влизането в игра на Хоакин и Серхио Леон и стигна до изравнителен гол четвърт час преди края на редовното време. Реализира го Джовани Ло Селсо след ефектна асистенция на 37-годишния Хоакин.

Секунди преди края играчите на "Еспаньол" разиграваха спокойно в очакване на сигнала за край на редовното време, когато халфът на "Еспаньол" Марк Рока изпусна топката от контрола си и се принуди да фаулира откъсващ се противников футболист. За това свое действие получи втори жълт картон и усложни задачата на каталунския тим в продълженията.

Серхио Леон вкара бързо след подновяването на играта, след като направи за смях национала на Испания Марио Ермосо. Скоро след това Аиса Манди реализира първия си гол през този сезон, оформяйки крайния резултат.

"Бетис" се класира за полуфиналите на турнира за първи път от 2005-а година насам. Тогава "вердибланкос" завоюваха последния си трофей.