на живо

Без победител в "Дерби д'Италия". Вижте какво стана!

БГНЕС

Отборите на Интер и Ювентус не успяха да стигнат до трите точки в 165-тото дерби помежду си на ниво Серия А. Пред 80 хиляди зрители на Сан Сиро Интер бе устремен да се добере до победата, за да се изкачи на първо място в класирането. Юве пък искаше да се доближи до челниците, от които изоставаше на 10 точки.

Надмощието през първото полувреме бе поделено, като към края на частта Интер понатисна, а най-доброто положение за хората на Манчини бе един удар на Марсело Брозович, който уцели напречната греда.

След почивката Юве взе инициативата и често стигаше до наказателното поле на Интер. Опасни бяха пробивите на Хуан Куадрадо, който стигна до стрелкова позиция отдясно, но прекарвайки топката през краката на Ханданович, видя как тя минава на сантиметри от гредата.

Най-чистият шанс за Ювентус пропиля Сами Кедира, който бе намерен абсолютно сам на 7-8 метра от вратата от Алваро Мората. Кедира обаче прати топката в лявата греда.

Към края Интер имаше две възможности да стигне до победата, след като получи свободни удари в близост до наказателното поле на Ювентус. Първо удар на Йоветич обаче попадна в стената, а след това Перишич стреля над вратата.

След като точките бяха поделени Интер излиза втори в класирането на точка зад Фиорентина, а Ювентус е 13-ти, на 9 точки от лидера.

Ето и най-интересните положения от срещата: