на живо

Без победител в драматично издание на генуезкото дерби (ВИДЕО)

Getty Images/Guliver Photos

Сампдория и Дженоа завършиха 1:1 в 78-ото „Дерби на морския фар” на ниво Серия А. Това е едва второ равенство в последните 13 срещи между двата големи съперника, които изиграха страхотен и драматичен мач на стадио "Луиджи Ферарис". Той бе насрочен за съботната вечер (21.02), но бе отложен поради наводнен терен.

Двубоят започна страхотно, като още в 17' минута „грифоните” поведоха с гол на Яго Фалке. Испанецът се разписа за седми път от началото на сезона. По-малко от 120 секунди след това символичните домакини изравниха с осмото попадение за кампанията на бразилеца Едер.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 До края на срещата Окака и Обианг не се възползваха от отлични възможности за „моряците”, а удар на М'Байе Нианг бе спасен от вратаря на Самп Емилиано Вивиано. В последната минута на добавеното време при центриране пред вратата на домакините Куцка стреля с глава, но ударът му срещна гредата. Добавката на Бертолачи бе спасена от Вивиано, а след това отново Куцка пропусна от три метра да осигури успеха за своя тим.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Така серията на Сампдория от две поредни победи с по 1:0 в дербито бе прекъсната. Въпреки това "моряците" са с по-голям актив (4 точки) от двата сблъсъка през сезона.

В класирането Дженоа остава на шеста позиция с 36 точки, колкото има и Сампдория. Отборът на Синиша Михайлович обаче е с по-лоша голова разлика.

В класирането Дженоа и Сампдория остават на шеста и седма позиция с еднакъв актив от 36 точки.