на живо

Без своя капитан, ще потъне ли Рома в Генуа?

Гледайте двубоя Сампдория – Рома пряко по RING.BG днес от 21:45 часа

Getty Images

Довечера Рома гостува на Сампдория в среща от междинния 5-и кръг на италианската Серия "А”.

Римляните не крият амбициите си за Скудетотo, но формата, която демонстрират от началото на сезона не съответства на целите им."Вълците” започнаха кампанията с равенство 1:1 с Верона, последвано от победа с 2:1 срещу шампиона Ювентус. Това бе и най-силният мач на тима от Вечния град досега.

В третия кръг Рома срещна сериозни трудности с новака Фрозиноне на Александър Тонев, но в крайна сметка стигна до успех с 2:0. Миналия уикенд "джалоросите” отново не бяха на ниво и не успяха да победят Сасуоло на "Олимпико”. Мачът завърши 2:2. Тазвечершният сблъсък може да ни даде насоки накъде ще тръгне Рома.

Срещу тях е коварният тим на Сампдория. "Моряците” също са неубедителни от началото на кампанията. Започнаха с успех над Карпи, но оттогава досега редуват силни със слаби мачове - равенство с Наполи (2:2), три точки срещу Болоня (2:0) и загуба от Торино (0:2) миналата неделя.

Статистиката показва, че Сампдория няма загуба на своя "Луиджи Ферарис” в 19 от последните си 21 мача. "Моряците” са спечелили едва 4 от последните си 18 срещи с Рома, две от които в Генуа. Именно у дома обаче, Самп се представя добре срещу именития си съперник – 2 победи, 4 равенства и само две поражения в последните 8 мача помежду им.

Довечера старши треньорът на Сампдория Валтер Дзенга отново няма да може да разчита на титулярните си крайни защитници – Лоренцо Де Силвестри и Матия Касани. В отсъствието им младият Педро Перейра най-вероятно ще дебютира за „моряците”.

Той ще трябва да пази намиращия се в страхотна форма Мохамед Салах. През уикенда крилото на Рома вкара фантастичен гол на Сасуоло и бе в основата на повечето опасни атаки на "вълците”. Перейра ще се нуждае от подкрепата на своите съотборници, за да запише успешен дебют. Тук опитът на ветерана Анджело Паломбо щеше да бъде полезен. Капитанът на "моряците” обаче се оплаква от болки в кръста и няма да играе срещу Рома, като превантивна мярка.

Наставникът на гостите Руди Гарсия пак ще заложи на любимото си 4-3-3. Големият отсъстващ тази вечер ще бъде капитанът на римляните Франческо Тоти. В миналия кръг легендарният нападател отбеляза своя гол №300 с екипа на "джалоросите”, но впоследствие се разбра, че е получил и контузия, която ще го извади от игра за седмица.

Рома няма да може да разчита и на бранителя Антонио Рюдигер. Германецът също е с травма.

Очаква ни интересен мач довечера. Срещата е с начален час 21:45 часа и може да я проследите пряко по RING.BG.

Вероятните стартови състави:

Самдория (4-3-1-2): Вивиано – Перейра, Мойсандер, Силвестре, Реджини – Иван, Фернандо, Барето – Сориано – Едер, Муриел

Рома (4-3-3): Де Санктис – Флоренци, Де Роси, Манолас, Дин – Наинголан, Кейта, Пянич – Салах, Джеко, Фалке