на живо

Безмилостна "Барселона" предаде още един урок на "Мурсия" за Купата на Краля (ВИДЕО)

Каталунците се класираха за осминафиналите

БГНЕС

"Барселона" се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля след нова комфортна победа над "Реал" Мурсия. След като спечелиха първата среща като гости с 3:0, каталунците бяха още по-убедителни в реванша на "Камп Ноу". Въпреки че от състава на домакините, поради получена почивка, отсъстваха Меси, Суарес, Тер Стеген, Иниеста, Ракитич, Алба и Юмтити, домакините доминираха тотално срещу третодивизионния си съперник и стигнаха до разгромното 5:0.

Дебют за първия тим на "Барса" направи 18-годишният Ориол Бускетс, който попадна сред титулярите и направи отлично впечатление с точните си подавания в половината на съперника.

Още в 16-ата минута Пако Алкасер откри резултата с четвъртия си гол за сезона. Точно 40 по-късно капитанът Жерар Пике също се записа сред голмайсторите след асистенция на Алейш Видал. Именно той получи капитанската лента, след като Пике бе заменен, и на свой ред също се възползва от силата ѝ, отбелязвайки своето първо попадение за сезона чрез великолепен изстрел с глава.

Появилият се като резерва Сержи Роберто, който се завърна в игра след едномесечно отсъствие, поради контузия, се отличи с чудесна асистенция в 74-ата минута. Той изведе Денис Суарес сам срещу вратаря Алехандро Сантоме, който не успя да спре уверения завършващ удар на полузащитника. Пет минути по-късно последното попадение в срещата отбеляза Хосе Арнайс, който бе сред голмайсторите и в първия двубой срещу Мурсия.

Снимка: БГНЕС

Гостите се представиха далеч по-слабо, отколкото при домакинството си, завършвайки без нито един опасен удар на "Камп Ноу". Мурсия игра на 1/16-финал за първи път от 2010 година насам, но не е продължавал във фазата на най-добрите 16 вече 14 години - от 2003 насам.

От своя страна каталунците направиха първата крачка към целта да спечелят турнира за четвърти пореден сезон - нещо, което в историята е правил само "Атлетик" Билбао от 1930 до 1933 година.