на живо

Бивш английски национал: Излизаме с високо вдигнати глави и купата си идва у дома

Мат Джарвис в ексклузивно интервю за bTV

Ако английските национали излязат със самочувствие срещу Италия, никой не може да спре завръщането на футбола у дома и "Трите лъва" ще станат европейски шампиони за първи път. Това заяви в ексклузивно интервю пред bTV бившият национал Мат Джарвис.

Крилото прекара 8 сезона във Висшата лига с екипите последователно на "Уулвърхемптън", "Уест Хем" и "Норич". В пика на кариерата си през 2011 г., когато бе играч на "Уулвс", Джарвис получи повиквателна за националния тим и дебютира, влизайки като резерва в приятелския мач с Гана на "Уембли" на 29 март, завършил с равенство 1:1.

35-годишният Джарвис, който окачи бутонките в края на месец май тази година, е сред любимците на феновете на "Уулвс" заради постоянството и лоялността, показани от него в периода 2007 - 2012 г., когато отбеляза 19 гола в 164 мача за "вълците".

"Смятам, че имаме много млад и талантлив състав и откакто Гарет Саутгейт е начело на Англия той има важна роля за доброто представяне. Никой от нас не е вярвал, че ще стигнем дотук. Момчетата се справят отлично с напрежението. Със сигурност имахме и малко късмет заради начина, по който жребият ни изпрати в, така да се каже, по-лесния поток, както и фактът, че много от силните отбори отпаднаха рано. Всичко това помогна и ни накара да повярваме, че можем.", заяви Джарвис.

"Силно вярвам, че няма какво да ни спре. Единствено трябва момчетата да се концентрират върху играта си. Разбира се, всички говорят за тактиката на Италия, но ако момчетата излязат на терена с високо вдигнати глави, нищо и никой не може да ни спре да вдигнем трофея! Италианците имат добър отбор и е важно да отбележа, че отстраниха силни съперници, което им носи самочувствие. Но, честно да ви кажа, няма как да не спечелим финала!"

"Ще бъде много равностоен мач. Ако погледнем реално на нещата, определено продължения ще има. Във финала ще видим два тактически силни отбора. Начинът, по който Рахийм Стърлинг играе, определено ще донесе много проблеми на защитата на Италия. А тези проблеми ще ни предоставят шансове, от които трябва да се възползваме. Това е ключът към успеха. Всички сме запознати със солидната защита на "Скуадрата".

"Разбира се, че купата си идва у дома. Всички английски привърженици скандират това. Вярвам, че сега е моментът! Не знам кога пак отново ще имаме възможност и късмет да стигнем дотук. Идва си у дома! Бих заложил на 2:1 за Англия и успехът да дойде с продължения - 1:1 в редовното време и след това победен гол.", смята бившият английски национал.