на живо

Бонучи крещи: Купата идва в Рим! (ВИДЕО)

Защитникът се заяде с англичаните веднага след финала

Един от големите герои за Италия срещу Англия - Леонардо Бонучи, не пропусна да се подиграе с островитяните след последния съдийски сигнал на "Уембли". Защитникът започна да крещи "Купата идва в Рим!" пред камерите - заигравка с британското "Купата си идва у дома", което феновете на "Трите лъва" не спряха да скандират по време на Евро 2020.

Късно снощи "адзурите" спечелиха финала с 3:2 след дузпи, като преди това именно Бонучи отбеляза единственото попадение за тях при равенството 1:1 в редовното време и продълженията.

"Чувството е невероятно. Да видя как 58 000 човека напускат стадиона преди да бъде дадена Купата е безценно. Сега тя идва в Рим, а те си мислеха, че остава в Лондон! Съжалявам за тях, но Италия отново им изнесе урок.", коментира Бонучи.

С Бонучи и Киелини в центъра на отбраната Италия се намира в страховита серия от 34 мача без поражение под ръководството на Роберто Манчини. Последната загуба на "Скуадрата" е от Португалия в Лигата на нациите през 2018 г. Европейският триумф - втори в историята на Италия и първи от 1968 г. насам, идва след провала в квалификациите за последния мондиал.