на живо

Бронзовата Никол: Не дойдох за медал, а да изиграя съчетанията си

Следете финалите на отделните уреди на турнира за Купа "София" по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG

Бронзовата Никол: Не дойдох за медал, а да изиграя съчетанията си

Само на 12 години гимнастичката Никол Тодорова дебютира на силната международна надпревара за Купа "София". При това печелейки бронзов медал за съчетанието си с обръч!

Младата гимнастички обаче е категорична, че ѝ предстои още работа заедно с личния ѝ треньор Николай Боев.

Третия състезателен ден може да гледате пряко по RING, на сайта btvnovinite.bg и на платформата VOYO.BG.

"Не дойдох с мисълта за медал, а да си изиграя нещата и треньорът ми да е доволен от това, което съм изиграла. За мен лично оценката на треньора е по-важна от оценката на съдиите. Гледах да си изиграя съчетанието и не мислех за нищо друго. Мечтая си да ходя на още големи състезания и да съм на по-престижни позиции", каза Никол след награждаването.

Снимка: БФХГ

Нейният личен треньор Николай Боев загатна, че възпитаничката му има огромен потенциал, който ще разкрие в следващите надпревари.

"Никол е много стабилен състезател. Тя има голям опит зад гърба си, участва в много международни турнири, но не от толкова голям ранг. Това е първо участие за нея на толкова силно престижно състезание. Тя е специфична като игра, има добра техника и координация с уреда. На нея ѝ трябва още малко спокойствие, малко самочувствие. Тя тренира много добре, концентрирана е по време на тренировка и загрявка, рядко допуска грешки. Въпрос на психическа нагласа е. Тя не се страхува да играе, просто подценява определени ситуации, защото няма толкова голям опит", заяви той.

Снимка: БФХГ

Във финалите на отделните уреди при девойките-индивидуално днес участва и Виктория Георгиева, която завърши на 8-ма позиция с бухалки.

"Чувствах положителни емоции и много исках да си изиграя съчетанието по най-добрия начин. Бях много развълнувана, особено на бухалките днес, защото много исках да играя на финала. Исках да покажа колко мога и какво съм работила в залата", заяви тя.

Снимка: БФХГ

Доволна от представянето на младите гимнастички беше и мениджърът на националния отбор-девойки Райна Тошева. Тя разкри, че предстои много работа с момичетата, които все още не са на централизирана подготовка.

"Радвам се, че участвахме на това състезание. Беше много силно, имаше наистина силни гимнастички от най-добрите държави. Радвам се, че успяхме да участваме и да видим над какво трябва да работим. Предстои ни да направим селекция, да съберем децата на едно място, за да работят в конкурентна среда. Това много помага. Трябва да вдигнем много трудността с тяло и уред и да работим за изпълнение. Имаме концепция, към която се придържаме. Дано да няма други локдауни. Искам гимнастичките да са смели, да са уверени, да играят без да си спестяват неща от съчетанията", заяви тя.