на живо

Четири руски атлети са поредните наказани с допинг

Сред тях е и медалист от Европейско първенство

Руският олимпийски комитет (ОКР) обяви, че са наложени наказания на четири руски лекоатлети, в това число и на сребърен медалист от Европейско първенство, заради употреба на допинг.

Ирина Марачьова, сребърна медалистка на 800 метра от Европейското първенство през 2012-а година, получава двегодишно наказание, както и Анна Лукянова- бивш сребърен медалист по спортно ходене от Световното първенство за младежи.

Вече четиригодишни наказания имат бегачките Мария Николаева и Елена Никулина. Това са първите наказания, които се налагат от Олимпийския комитет на страната, след като организацията пое управлението на леката атлетика в Русия.

Както е известно, цялото управително тяло на руската лека атлетика е със спрени права от ноември заради системно използване на допинг и прикриване на спортисти с нарушения в тази област.

Но типично по руски, от Олимпийския комитет не дават специфична информация кои точно резултати подлежат на санкция, дали има анулирани резултати, от кога започват да текат наказанията, както и какво е прегрешението на спортистите.