на живо

Чиро Имобиле "опустоши" безличния "Милан" (ВИДЕО)

"Лацио" разгроми "червено-черните" с 4-1 на "Олимпико"

Чиро Имобиле "опустоши" безличния "Милан" (ВИДЕО)

Чиро Имобиле изнесе един от най-силните мачове в кариерата си и бе в основата на гръмкия успех на "Лацио" с 4-1 над "Милан". Двубоят бе от третия кръг на Серия "А", а националът на Италия заби хеттрик и асистира за четвъртия гол на своите. Така Имобиле вече има 4 гола в 3 мача от началото на шампионата.

"Милан" влезе в мача като фаворит в следствие на гръмката си селекция и перфектния си актив от 4 победи в 4 мача във всички турнири от началото на сезона. Гостите обаче така и не можеха да наложат превес, а в играта им личаха бавни действия и липса на импровизация.

"Лацио" се възползва и от колебанията в защита на "Милан". В 37-та минута Луис Алберто влезе по диагонал в наказателното поле и макар и да не бе на сериозна скорост Франк Кесие го фаулира. Чиро Имобиле вкара последвалата дузпа и даде аванс на своите. Само 5 минути по-късно Сенад Лулич се бе преместил изненадващо на дясното крило и центрира към непокрития Имобиле, който с впечатляващо воле вкара втори гол.

В началото на второто полувреме се очакваше гостите да покажат различно лице, но вместо това те получиха нови два гола. Чиро Имобиле оформи хеттрика си в 48-та минута, получавайки топката от Пароло, а само 2 минути по-късно подаде на Луис Алберто, който направи зашеметяващото 4-0.

"Милан" върна един гол в 56-та минута чрез Рикардо Монтоливо, но макар и да опита да натисне до края, не стигна до нищо повече от това.

Така след 3 кръга "Лацио" вече има 7 точки и изпреварва "Милан" в класирането, който остава с 6.