на живо

Цветан Соколов: Трябва да оставим сърцата си на игрището (ВИДЕО)

Гледайте България - Германия, пряко по RING и на btvnovinite.bg от 20:00 ч. днес (12 септември)

Цветан Соколов: Трябва да оставим сърцата си на игрището (ВИДЕО)

Себераздаване, стабилна игра на сервис и блок и отборен дух - това ще бъдат важните фактори по време на осминафинала от европейското първенство по волейбол между България и Германия, поне според капитана на "лъвовете" Цветан Соколов. 

Мача може да гледате пряко по RING и на btvnovinite.bg от 20:00 ч. днес (12 септември)!

"Няма какво да коментираме кой чак се чувства. Все пак сме на осминафинал. Трябва да дадем абсолютно всичко, да си оставим сърцата на игрището, да се раздадем, да се опитаме да победим. Аз се опитвам всеки един мач да давам максимума от себе си. Излизаме да играем и да се раздадем за победа. Има атмосфера в отбора, няма проблеми. Всички са добре. Тук сме за да побеждаваме", заяви Соколов пред bTV.

"Лъвовете" завършиха на трето място в груповата фаза след 3 победи и 2 загуби. 

Снимка: cev.eu

Съперничеството между България и Германия е пословично. В последните години обаче Бундестимът по-често е победител. Според Соколов обаче има формула за победа срещу всеки един противник.

"Аз лично си мисля, че срещу Франция играем по-различно, по-добре, отколкото срещу Германия в последните години. Но дайте да счупим този карък и да изиграем един хубав мач и да го победим. За да си най-добрият, трябва да побеждаваш най-добрите. Модерният волейбол е сервис-блок. Независимо кой е от другата страна, ако подаваме добре, ако бием добър сервис, ако стоим добре на блок, мисля, че всеки един съперник е преодолим. Независимо кой е от другата страна, ние, ако сме добри на сервис, нещата стават много по-лесно. Надявам се да изиграем един добър мач на сервис. Другото ще бъде лесно", каза той.

Снимка: CEV

В елиминационната фаза на европейското първенство няма място за грешки, а капитанът на тима е сигурен, че от пропуските в груповата фаза волейболистите ни са си извели поуки.

"Да не забравяме, че от другата страна също има отбори, които се борят да бъдат в топ отборите на света. Нека да не си вадим грешни представи. От другата страна също играят волейбол. Имаше моменти, в които играхме много добре, но и такива, в които играхме много зле. Това трябва да ни е обеца на ухото, че можем да играем на високо ниво и да продължаваме да се борим, независимо дали в един гейм губим. Винаги трябва да стоим там и да стискаме зъби. Това е топка, тя се върти. Винаги може да се обърне и да обърнем и гейма и мача", каза той.

Снимка: CEV

Гледайте мача България-Германия пряко по RING от 20:00 ч., както и на сайта btvnovinite.bg. Коментарното ни студио започна 15 минути преди срещата!