на живо

Денкова и Стависки с две вълшебни изпълнения на "Парада на шампионите" (ВИДЕО)

Вижте двете съчетания на двукратните световни шампиони под съпровод на Васко Василев и "Мистерията на българските гласове"

Lap.bg

Двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки бяха звездите на провелия се вчера в София "Парад на шампионите".

В столичната зала "Арена Армеец" олимпийски, световни и европейски първенци по фигурно пързаляне представиха по две изпълнения, с които зарадваха българската публика.

Денкова и Стависки избраха да покажат първо "Либертанго", с което преди 10 години спечелиха първата си световна титла. Световноизвестният цигулар Васко Василев лично излезе на леда заедно с тях, за да изпълни музиката.

Второто им изпълнение бе по песента "Девойко, мари хубава", изпълнена от "Мистерията на българските гласове". То предизвика бурни аплодисменти от страна на българската публика.

В шоуто участваха още олимпийските и световни шампиони от Русия Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Мария Петрова и Алексей Тихонов, Татяна Тотмянина и Максим Маринин, както и медалистите от големи първенства Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас (Литва), двукратните световни шампиони при професионалистите Елена Леонова и Андрей Хвалко, индивидуалистите Евгений Кузнецов (Русия) и Вахтанг Мурванидзе (Грузия), както и Владимир Беседин и Алексей Полищук, световни шампиони по спортна акробатика и акробатика на лед.