на живо

Дербито, което засенчва Шампионска лига (ВИДЕО)

Битката за "Морския фар" - пряко по RING.BG от 19:30

Getty Images/Guliver Photos

Повече от един мач! Реплика, която сте чували стотици пъти преди важни футболни срещи. Този път обаче тя не звучи като клише, а напротив. Tова е точното определение за едно от най-страстните дербита в европейския футбол - Сампдория срещу Дженоа. Двата големи съперника трябваше да се срещнат още в събота (21.02), но поради наводнен терен битката за Генуа бе отложена за 19:30 днес.

Шоуто ще може да проследите пряко по RING.BG, часове преди началото на големите сблъсъци в Шампионска лига: Манчестър Сити - Барселона (21:00, bTV Action) и Ювентус - Борусия Дортмунд (21:45, RING.BG).

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това ще е 78-ото издание на "Дербито на морския фар" на ниво Серия А. Сампдория има предимство в досегашните сблъсъци - 27 победи срещу 24 в полза на Дженоа. "Моряците" също така спечелиха предишните две издания на големия мач с по 1:0, а последният успех на "грифоните" е от септември, 2013 година, когато спечелиха с 3:0.

Сампдория и Дженоа може и да разделят Генуа, но нищо не дели двата отбора в класирането, където земат седмото място с по 35 точки. Победа в дербито ще означава аванс пред съперника и нова стъпка към мечтата на тифозите на двата тима - класиране за европейските турнири.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Дженоа влиза в "Дерби дела Лантерна" с голяма доза ентусиазъм след петте отбелязани гола на Верона. Победата миналата неделя беше втори пореден успех за отбора на Джан Пиеро Гасперини, който преди това бе в серия от 7 мача без победа и едва три спечелени точки.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сампдория от своя страна се надява да победи в дербито, което би възродило успешния ход на отбора, прекъснат след 18-и януари. Успехът в първия мач между двата отбора беше кулминацията на един невероятен старт на сезона за "моряците".

Много от главните действащи лица от тогава смениха отборите, като започнем от най-добрия в двубоя Маноло Габиадини (сега в Наполи). Сега обаче новите са жадни за изява.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Въпреки загубата от Киево, Синиша Михайлович може да извлече позитиви от мача в миналия кръг: дебютен гол на Луис Муриел и 90 минути за Самуел Ето’о. Камерунецът асистира на своя колега в атака и загатна за своите възможности.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гасперини също е уверен, предвид младите таланти, които дойдоха в отбора през януари. Най-ярката звезда е М’Байе Нианг (дошъл от Милан). Той бързо се превърна в любимец на тифозите на "червеносините" заради силата, бързината, пъргавостта и точността си. 20-годишният играч е готов да избухне.

Знаците са позитивни. В хладната генуезка вечер на "Мараси" ще бъде изключително горещо. Дербито не е за изпускане!