на живо

Дибала герой за "Ювентус" при неочаквано труден успех над "Удинезе" (ВИДЕО)

Шампионите вече имат аванс от 5 точки пред втория в класирането на Серия "А"

Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" победи гостуващи "Удинезе" с 2:1 в мач от осмия кръг на италианската Серия "А". Домакините стигнаха до успеха след неочаквани затруднения през първото полувреме, в което гостите показаха отлична игра, която в никакъв случай не отговаря на тяхното 16-то място в класирането. През втората част обаче "бяло-черните" подобриха представянето си и постигнаха пета победа в последните си шест домакински двубоя срещу "фриуланите".

Гостите, водени за първи път от новия треньор Луиджи Делнери, поведоха изненадващо в 30'. Голът бе дело на 20-годишния чешки полузащитник Якуб Янкто, който се възползва от грешка на Ернанес и изпрати топката във вратата на Джанлуиджи Буфон, който също не реагира достатъчно адекватно на силния удар. За Янкто попадението е дебютно в елита на италианския футбол.

Макар и да не впечатлиха с изявите си през първата част, домакините изравниха две минути преди почивката. Голът отбеляза Пауло Дибала след перфектно изпълнение на пряк свободен удар от около 20 метра разстояние до вратата на Орестис Карнезис. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само 6 минути след началото на втората част именно 22-годишният аржентински маестро осигури преднина на "Юве" с второто си попадение в мача. Този път той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Родриго Де Пол срещу Алекс Сандро. Това бе пети гол за Дибала в общо шест мача срещу "Удинезе" в неговата кариера. Нападателят се намира в отлична форма, вкарвайки 4 попадения в последните три срещи на "бяло-черните".

До края на срещата гостите от Удине имаха добри шансове да стигнат до равенството, но не се въползваха от тях, а шампионите така и не успяха да отбележат успокоителен трети гол. Макар и с минимална преднина, те постигнаха 20-та поредна домакинска победа в Серия "А" и пета в последните шест двубоя с "Удинезе" на "Ювентус Стейдиъм".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Ювентус" също така увеличи преднината си на върха в класирането на калчото. Футболистите на Масимилиано Алегри имат актив от 21 точки - с 5 повече от втория "Рома". Удинезе няма победа в пет поредни мача и остава на 16-то място със 7 точки.