на живо

Драма и освирквания във Флоренция! "Фиорентина" пропиля два гола преднина срещу "Торино" (ВИДЕО)

"Виолетовите" се отдалечиха още повече от европейските места в класирането на Серия "А"

БГНЕС

"Фиорентина" и "Торино" завършиха 2:2 в драматичен последен мач от 26-я кръг на италианската Серия "А". "Виолетовите" не спечелиха във втори пореден двубой от първенството, въпреки че изиграха силно първо полувреме, след което водеха с 2:0. След почивката обаче домакините отново допуснаха срив в представянето си и гостите се възползваха, печелейки точка от срещата на стадион "Артемио Франки".

Домакините взеха преднина още в 8-ата минута. Точен бе Рикардо Сапонара, който отбеляза първия си гол за клуба при своя дебют като титуляр с екипа на "виола". Последваха пропуски на Кристиан Тейо и Никола Калинич, чиито удари бяха отразени от вратаря на "биковете" Джо Харт.

"Фиорентина" контролираше играта и в 38-ата минута удвои своя аванс. Голът бе дело на Никола Калинич. Хърватският нападател засече центриране от ъглов удар и отбеляза 12-ото си попадение в първенството и 17-то във всички турнири.

Снимка: БГНЕС

Въпреки силната първа част, "виолетовите" пропиляха аванс от 2 гола във втори пореден двубой, след като това се случи и в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа срещу "Борусия" Мьонхенгладбах (2:4).

След почивката "Торино" подобри играта си и започна да атакува с почти всички свои футболисти. Това даде резултат и в 61-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Карлос Салседо срещу Лукас Бойе. Зад топката застана Андреа Белоти, който обаче не уцели очертанията на вратата.

Само 4 минути по-късно голмайсторът на "биковете" се реваншира за своя пропуск. След изпълнение на ъглов удар той бе най-съобразителен в наказателното поле и намали изоставането на своя тим - 1:2. "Торино" продължи да натиска яростно, а "виолетовите" трудно успяваха да изчистят топката извън своята половина.

Снимка: БГНЕС

При поредният им неуспешен опит да изнесат играта в по-предни позиции, домакините отново бяха наказани. Белоти отново бе на точната позиция в наказателното поле и направи 2:2 с 19-ото си попадение в калчото. Така 23-годишният нападател се изравни с Един Джеко и Гонсало Игуаин на върха при голмайсторите в първенството.

"Торино" избегна загуба едва за втори път при последните си пет гостувания в шампионата, а "Фиорентина" отново не успя да запише втора поредна домакинска победа. "Виолетовите" продължават да са без поражение у дома в 13 мача за кампанията, но в 7 от тях завършиха наравно. Поредната им грешна стъпка поставя под огромно съмнение бъдещето на Пауло Соуза на треньорския пост в гранда от Флоренция. 

Снимка: БГНЕС

"Виола" остава на 8-ма позиция в класирането - на 7 точки от Интер, който заема шестото място. В края на сезона именно то най-вероятно ще бъде последното, даващо право на участие в европейските турнири. "Торино" е девети, с 5 точки по-малко от "Фиорентина".