на живо

Дузпа след видеоповторение в последната минута спря "Лацио" (ВИДЕО)

"Лацио" - "Фиорентина" 1-1

Дузпа след видеоповторение в последната минута спря "Лацио" (ВИДЕО)

"Лацио" изпусна да победи "Фиорентина" в драматичен мач от 14-ия кръг на Серия А, игран на Стадио "Олимпико" в Рим. Срещата завърщи 1-1, като гостите се спасиха от загубата в последния възможен момент, при това при страшно болезнени за техните съперници обстоятелства.

Стефан Де Фрай даде аванс на "Лацио" в 25-та минута на мача, възползвайки се от добро центриране от свободен удар на Луис Алберто. В първото полувреме, което бе много атрактивно обаче нови голове не паднаха.

След почивката "Фиорентина" натисна своя съперник и отправи множество удари, но все лесни за спасяване. Марко Пароло от домакините имаше страхотен шанс да удвои преднината им, но с глава стреля точно във вратаря Спортиело.

Така се стигна до 91-та минута, когато Херман Пецела от "Фиорентина" падна в наказателното поле след контакт с Кайседо от римляните. Реферът пусна играта да продължи и секунди по-късно самият Пецела стана и отправи акробатичен удар, едва спасен от вратаря Стракоша. Вместо корнер обаче реферът реши, че ще гледа видеоповторение и в следствие на него отсъди дузпа.

Кума Бабакар я отбеляза и "Фиорентина" спечели точката. След този мач "Лацио" е 5-ти с 29 точки, на 2 зад "Рома". "Фиорентина" остава 11-ти