на живо

Два гола и рекорд за Роналдо изведоха "Юве" до нов успех

"Бианконерите" продължават без загуба

Getty Images

Отборът на "Ювентус" победи "Сампдория" с 2:1 в среща от 19-ия кръг на Серия "А". И двата гола за успеха на "бианконерите" бяха дело на голямата звезда на тима Кристиано Роналдо, който се превърна в най-резултатния португалец в Италия в рамките на един сезон. От началото на кампанията нападателят има 14 гола.

С тази победа "Юве" остава начело в шампионата, без загуба и с 12 точки аванс пред втория "Наполи", но "партенопеите" приемат "Болоня" по-късно днес и могат да съкратят изоставането си на 9 точки.

Резултатът на "Ювентус Стейдиъм" бе открит още във 2-ата минута. Роналдо получи топката от Пауло Дибала на ръба на наказателното поле, финтира защитник и я прати в далечния ъгъл за 1:0.

Снимка: Getty Images

"Самп" изравни с гол от дузпа на Фабио Куалиарела в 33-ата минута, отсъдена за игра с ръка след намесата на VAR. Така в девети пореден мач като титуляр италианецът записва името си сред голмайсторите. 

Системата за видеоповторение се намеси отново заради игра с ръка, но този път в полза на домакините. Роналдо реализира последвалата дузпа в 65-ата минута за 2:1.

В продължението на срещата "Сампдория" стигна до 2:2 след удар от дистанция на Сапонара, но две минути по-късно реферът се консултира с VAR и отмени гола заради засада.