на живо

Два гола на рожденик пратиха "Еспаньол" на 1/4-финал за Купата на Краля

"Бяло-сините" отново са сред най-добрите осем в турнира

За втори пореден сезон "Еспаньол" достигна фазата на най-добрите осем отбора в турнира за Купата на Краля. "Бяло-сините" се класираха за 1/4-финалите, елиминирайки "Виляреал" с общ резултат 5:3.

В реванша пред своите фенове "папагалчетата" играха силно и записаха успех с 3:1, след като преди седмица изпуснаха два гола преднина в първата среща на "Ел Мадригал". Два гола за триумфа в сблъсъка отбеляза Борха Иглесиас. Навръх 26-ия си рожден ден централният нападател бе точен от дузпа в 37-ата минута, а в 74-ата се освободи на втора греда и засече топката, която бе отклонена от Дидак Вила при центриране от ъглов удар.

Борха вече има 11 попадения за сезона във всички турнири. Сериозен интерес към него проявяват отбори, заемащи места в средата на класирането на английската Висша лига, но към момента шефовете на "Еспаньол" отричат за официално изпратена оферта. Откупната клауза, записана в договора на Иглесиас, е едва 28 милиона евро.

Преди неговите звездни мигове на "Ел Прат", първият гол в двубоя бе дело на Пабло Пиати. 29-годишният аржентинец също се разписа от дузпа, отсъдена три минути преди второто идентично решение на съдията Пабло Гонсалес. Пиати бе точен едва за втори път през сезона и то отново във вратата на "Виляреал", срещу който се разписа през октомври за още един домакински успех на "бяло-сините" с 3:1.

Голът за "жълтата подводница" бе дело на Самюел Чуквуезе. Нигериецът блесна с красив завършващ удар в 42-ата минута. Деветте промени в титулярния състав, направени от треньора Луис Гарсия, се отразиха негативно на гостите и елиминацията им не може да се счита за изненада.

"Виляреал" продължава далеч по-важната си битка за оцеляване в испанския шампионат, където след първата половина заема стряскаща 19-а позиция с едва 17 точки.

"Еспаньол" от своя страна продължава да демонстрира чудесен стил, който помогна на тима да елиминира "Виляреал" за трети път в четири сблъсъка на ниво Купа на Краля между двата състава. "Бяло-сините" зарадваха феновете си с осма победа в 11 домакинства през сезона.

Каталунският тим не е преминавал 1/4-финалите от 2015 година, когато във фазата на най-добрите четири загуби от "Атлетик" Билбао.