на живо

Два интригуващи 1/4 финала в ефира на bTV Media Group (ВИДЕО)

Тази вечер гледайте Селта – Атлетико Мадрид (RING) и Атлетик Билбао – Барселона (bTV Action)

Getty Images

Тази вечер bTV Media Group отново ще ви направи свидетели на футбол с марка "Испания". Турнирът за Купата на краля навлиза в решителната си фаза. Днес предстоят два мача:

Селта – Атлетико Мадрид, 21:30 часа, RING

Атлетико преследва трето поредно участие в полуфиналната фаза на турнира под ръководството на Диего Симеоне. На „дюшекчиите” обаче предстои тежко изпитание – гостуване на Селта.

Мадридчани са в отлична форма. Те са загубили само един от последните си 22 двубоя. Въпросното поражение дойде на 20 декември срещу Малага (0:1).

Атлетико е лидер в Примера, с две точки аванс пред втория Барселона, но „каталунците” имат мач по-малко.

Селта също ще навлезе в тазвечершния сблъсък със самочувствие. Галисииците имат само 2 загуби в последните си 12 мача във всички турнири.

През уикенда възпитаниците на Едуардо Берисо излязоха победители от голов трилър, надвивайки Леванте с 4:3.

„Небесносините” не са били сред най-добрите 4 в турнира за Купата на краля от сезон 2000/01. Тогава те стигнаха до финала, където загубиха от Сарагоса с 1:3.

Довечера Селта ще заложи на най-доброто, с което разполага, а от Атлетико се очакват промени в стартовата единайсеторка.

За това загатна наставникът на „дюшекчиите” Диего Симеоне на официалната пресконференция преди срещата.

„Силата и качеството на един отбор се определят от едно нещо. Ако разполагаш с резервни играчи, които могат да влязат и да извадят тима от тежка ситуация, значи имаш широк състав. При нас конкуренцията е достатъчно голяма. Някои момчета трябва да се възползват от шанса си”, заяви аржентинският специалист.

Aтлетик Билбао – Барселона, 22:00 часа, bTV Action

Барселона ще трябва да преживее за пореден път ада на „Сан Мамес”. В неделя тимът на Луис Енрике смачка Атлетик с 6:0 на „Камп Ноу”. Мачът до голяма степен беше решен от ранния червен картон на Горка Ираисос от състава на баските.

Сега обаче, в Билбао, ще бъде различно. Атлетик планира отмъщение. Надеждите на Барселона за повторение на резултата от уикенда намаляват и заради отсъствието на суперзвездата Лионел Меси. Носителят на „Златната топка” за 2015 година е с лека контузия и почти сигурно няма да играе довечера.

Освен него „каталунците” няма да могат да разчитат и на Луис Суарес. Уругваецът изтърпява наказание заради сблъсъците си с футболисти на Еспаньол в осминафинална среща от надпреварата.

В двубоя участие няма да вземат и контузените Жереми Матийо и Жорди Алба. Очаква се Сержи Сампер да започне мача като ляв бек.

Ариц Адуриц пък се завръща в състава на Атлетик след изтърпяно наказание заради натрупани картони.

Наставникът на баските Ернесто Валверде се надява възпитаниците му да се реваншират за тежката загуба в последния шампионатен кръг.

„Трябва да се вдигнем след такова поражение. Не сме свикнали да ни смазват по подобен начин. Ще се борим от първата до последната минута. Дано си вкараме положенията, защото те няма да са много.”

Луис Енрике очаква труден двубой: „Няма два еднакви мача. Днес ще е много по-различно от неделя. Свикнали сме да играем на негостоприемни стадиони. Това няма да ни повлияе по никакъв начин.”