на живо

Два шедьовъра на Гонсало Игуаин донесоха победата на “Юве“ над "Милан" (ВИДЕО)

Шампионите спечелиха с 2-0 на "Сан Сиро"

Два шедьовъра на Гонсало Игуаин донесоха победата на “Юве“ над "Милан" (ВИДЕО)

"Ювентус" спечели голямото дерби на 11-ия кръг на Серия А срещу "Милан". Шампионът на Италия се наложи с 2-0 на "Джузепе Меаца" благодарение на 2 майсторски изпълнения на Гонсало Игуаин.

Препълнените трибуни на стадиона в Милано видяха равностойно начало на срещата, с лек натиск на домакините в първите минути, който бе уталожен скоро.

Първият гол дойде в 23-та минута на срещата, когато Пауло Дибала подаде към Гонсало Игуаин. Нападателят направи точно две докосвания по топката, като второто бе безпощаден шут с десния крак в десния долен ъгъл на вратата.

"Милан" опита да реагира и стигна до блестящ шанс да изравни в самия край на полувремето. Никола Калинич получи топката сам срещу Буфон, но вратарят отклони удара на хърватина в напречната греда. Добавката на Хакан Джалханоглу бе блокирана от Ругани.

През втората част домакините стигнаха до едно разбъркване пред вратата на Буфон и блокиран шут на Калинич. Винченцо Монтела реши да смени изпълнителите си в средата на терена, пускайки Антонели и Локатели, но това не доведе до успех.

Само минути след двете смени "Юве" удари отново. Пас отляво на Асамоа бе пропуснат нарочно през краката на Дибала и топката стигна до Игуаин. Той светкавично нагласи топката на десния си крак и силно я изстреля в близката греда, откъдето се отклони в мрежата - 0:2.

До края "Милан" просто не можа да намери отговор и записа 5-та си загуба от 11 срещи в Серия А. "Ювентус" пък изравни по точки лидера "Наполи" преди неделния мач на "сините" като домакин на "Сасуоло".