на живо

"Дженоа" и Гълъбинов подчиниха "Интер"

"Грифоните" се наложиха с 2:0 на "Луиджи Ферарис"

Getty Images

Отборът на "Дженоа" победи "Интер" с 2:0 у дома в мач от 25-ия кръг на италианската Серия "А". Българският нападател Андрей Гълъбинов бе титуляр, като не спря да притеснява защитата на "нерадзурите" до 77-ата минута, когато бе заменен от Джанлука Лападула.

С тази победа "Дженоа" остава на на 12-ото място в Серия "А', но вече е на точка зад "Фиорентина". "Интер" пък пропусна да се върне на третата позиция в класирането.

34-годишният Горан Пандев бе голямата заплаха за "Интер" в тази среща. Македонският нападател бе близо до откриващ гол още в 8-ата минута, но ударът му се оказа прекалено слаб за Хамир Ханданович.

В 19-ата минута Ян Карамо стреля мощно, но за късмет на "грифоните" топката уцели гредата.

Снимка: Getty Images

Домакините поведоха в края на първата част, след като Андреа Ранокия си вкара автогол. Защитникът се опита да попречи на топката да влезе във вратата, но вместо това тя се озова в мрежата зад Ханданович.

"Дженоа" удвои аванса си в 59-ата минута. Диего Лаксалт стреля, топката се озова в краката на Пандев, който демонстрира страхотен контрол и вкара за 2:0.

В края на редовното време Данило Д'Амброзио бе близо до попадение за "Интер", но Матия Перин демонстрира изключителен рефлекс и спаси.