на живо

"Дженоа" отново би "Милан"

Без шансове за гостите след червения картон за Палета

В динамичен и интригуващ мач, с който започна десетия шампионатен кръгв Серия "А", "Дженоа" отново, както и в предишните два сезона, записа успешно домакинство срещу "Милан" и стигна до победата с 3:0.

Първият гол в срещата падна още в 11-ата минута и бе дело на Нинкович след хубаво центриране на Ринкон. След това гостите притиснаха своя съперник, но състава на "Дженоа" успя да се прибере за почивка с гол аванс.

След подновяването на играта "Милан" имаше предимство на игралното поле, но в 56-ата минута Палета влезе по безумен начин срещу Ригони близо до страничната линия и получи директен червен картон от арбитъра Лука Банти.

Това бе ключов момент в мача, защото с човек по-малко на терена "росонерите" бързо разпиляха много енергия и сили при своите атаки в търсене на изравнителен гол. В същото време "Дженоа" се бранеше хладнокръвно и контраатакуваше опасно. Така се стигна до автогол на Куцка в 80-ата минута на мача, което окончателно реши нещата в полза на "Дженоа".

Влезлият през второто полувреме в игра Паволети оформи класическите измерения на крайния резултат, срещу изтощените съперници, четири минути преди края на срещата.

Така играчите на треньора Иван Юрич зарадваха своите фенове с убедителна победа, а "Милан" нямаше сили за нови подвизи след като преди няколко дни записа успех срещу "Ювентус", но днес трябваше да преглътне тежката загуба след сериозен срив в играта на отбора.