на живо

Джокович отново се извини за коментарите си отпреди дни (ВИДЕО)

Ноле на среща с две легенди на женския тенис

Джокович отново се извини за коментарите си отпреди дни (ВИДЕО)

Световният № 1 Новак Джокович се срещна с две легенди в женския тенис - Били Джийн Кинг и Крис Евърт, за да дискутират равенството между половете и неравномерното разпределение на наградни фондове между мъже и жени.

Преди дни сърбинът сподели, че според него мъжете в този спорт печелят повече от жените заради по-големия зрителски интерес, с което си навлече гнева на някои звезди на тениса.

Били Джийн Кинг (12 титли от Големия шлем): „Не всичко е пари. Става въпрос за отправяне на едно важно послание. Когато дискриминираме друго човешко същество на полова, расова основа или нещо подобно, не си помагаме."

Крис Евърт (18 титли от Големия шлем): „Ще ме разкритикуват за това, което ще кажа, но мисля, че в случая става въпрос и за култура. Съмнявам се, че ще чуя подобни коментари от американски тенисисти."

Джокович даде пресконференция, в която отново се извини за казаното.

 „Разбира се, че съжалявам. ако съм наранил нечии чувства. В добри отношения съм с тенисистките... По въпроса за разпределението на наградните фондове в тениса, говоря само за развитието на нашия спорт, не правя разлика между половете. Винаги съм смятал, че такова разделение не трябва да се прави.", заяви Джокович.

След това Ноле гостува в "Шоуто на Елън", където говори за конкурентите си и спомена българската тенис звезда Григор Димитров.