на живо

Джошуа определи списъка със следващите си опоненти. Кубрат не е сред тях

Британецът мечтае за среща с Дионтей Уайлдър

Getty Images

Шампионът в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа обяви в интервю за „Скай спортс” следващите си цели на ринга. За британецът предстои много тежък мач с Владимир Кличко през април, но той вече е начертал пътя си след него.

Олимпийският шампион от 2012 г. в Лондон е набелязал няколко противници, които иска да нокаутира в скоро време. Сред тях обаче не попада Кубрат Пулев. Българският боксьор е претендент номер 1 за пояса на Джошуа, но това не интересува особено смятаният от мнозина за най-голям талант сред супер тежките професионалисти.

Голямата цел в радара на Антъни е Дионтей Уайлдър. Наскоро 27-годишният британец обяви, че се надява да покори американския боксов пазар. За целта той иска да се бие с непобедения на професионалния ринг бронзов медалист от Олимпиадата в Пекин 2008 г.

„Наблюдавам го от много време. Много е талантлив. Олимпиец, който се включи в играта късно, но успя да установи властта си в спорта. Съединените щати са меката на бокса и ние се опитваме да изградим американска аудитория.”, коментира Джошуа.

След евентуалното си пътуване зад Океана британецът обмисля да се завърне на ринга на Острова. Именно на домашната сцена са и някои от следващите цели в списъка му:

„Тук има някои много интересни имена в дивизията. Нямам търпение Тайсън Фюри да се завърне, Дейвид Хей да се разправи с Тони Белю, или Тони Белю да се разправи с Хей.”

За да бъде изпълнен планът на Джоуа, той задължително трябва да победи Кличко. При подобно развитие Пулев ще остане главен претендент за титлата на IBF. От боксовата организация обаче ще трябва да определят и друг такъв, който да се бие с Кобрата за световната титла.

Снимка: Getty Images

Ако Кличко надделее над бившия си спаринг партньор, не е изключено да даде реванш на най-добрия роден боксьор. Подобен мач ще е възможен най-рано през втората половина на 2017 г. Преди него Кобрата планира два подготвителни двубоя, като един от тях трябва да е в София.

Кличко и Джошуа ще се изправят един срещу на 29 април. Двамата ще се боксират на футболния стадион „Уембли”. Сблъсъкът ще е за титлата на Международната боксова федерация (IBF), както и за тази на Световната боксова асоциация (WBA).