на живо

Един Джеко влезе в историята на "Рома" при нова победа (ВИДЕО)

"Римските вълци" без проблеми срещу "Емполи" за 2:0

"Рома" постигна 22-рата си победа в Серия "А" за сезона. Жертвата този път беше "Емполи", а успехът беше изкован на "Олимпико" - 2:0. Двете попадения отбеляза Един Джеко. Така босненецът стана най-резултатният футболист в историята на клуба в рамките на един сезон. Нападателят има 33 гола в 43 мача във всички турнири и задмина легенди като Родолфо Волк (32 гола), Педро Манфредини (32 гола) и Франческо Тоти (32 гола) за лидерската позиция в класацията.

Изненадващо "Емполи" започна изключително силно мача и с извеждащи подавания към Маме Тиам няколко пъти създаде суматоха в отбраната на домакините. Този устрем на тосканци беше съсечен в 12-тата минута. Тогава Джеко откри резултата след ъглов удар.

Снимка: Getty Images

Това беше шести гол в последните 7 домакинства на "Рома" за босненеца. До края на първото полувреме "вълците" намалиха значително оборотите и това лиши мача от повече динамика и голови положения.

Началото на второто полувреме даде отговор на въпроса кой ще спечели мача. В 56-тата минута Джеко се разписа след асистенция с глава на Мохамед Салах.

Снимка: Getty Images

По-късно египтянинът беше напът да реализира с глава, но гредата помогна на тосканци. Това щеше да бъде първият случай в кариерата на Салах, в който вкарва и асистира в един мач с глава. До края на срещата два пъти трябваше да се намесва Войчех Шчесни, за да се запаси мрежата суха. В тринадесети случай от началото на сезона "Рома" не допусна гол във вратата си в Серия А.

Това беше първи мач на "Олимпико" от години насам без заграждения вътре в секторите, което доведе до доста по-голяма посещаемост. Тифозите на "Рома" бяха още по-доволни, когато в игра се появи Франческо Тоти. Капитанът не беше играл в калчото от 19 февруари, когато записа 8 минути. Всяко едно действие на капитана беше приветствано от зрителите с бурни овации и скандиране за "Ил Капитано".

Снимка: Getty Images

Очаква се в предстоящото дерби с "Лацио" в 1/2 - финалите за Kупата на Италия да има над 60 хиляди души по трибуните. Мачът във вторник ще се предава пряко по Ринг от 21 ч. 

В Серия "А" "Рома" запазва втората позиция и съкрати дистанцията с "Ювентус" на 5 точки. В същия момент столичани се откъснаха на 5 от третия "Наполи". В следващия кръг "Рома" гостува на "Болоня".