на живо

Елитът на художествената гимнастика идва в София за Световната купа

Състезанието ще се проведе между 26 и 28 март

Елитът на художествената гимнастика се събира в София за участие в Световната купа! Надпреварата в столицата ще се проведе между 26 и 28 март. 73 индивидуални гимнастички от 39 държави и 19 ансамбъла ще мерят сили на първото състезание от Световна купа по художествена гимнастика за 2021 г.

От родната федерация публикуваха списъци с поименните заявки, уточнявайки, че Катрин Тасева, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Симона Дянкова не попадат в тях, тъй като лицензите им са подадени към ФИГ, но все още не са обработени.

За Беларус ще играят двете им прими - Катарина Галкина и Алина Горнаско, за Русия ще участват Лара Крамаренко и Анастасия Симакова, за Италия - Милена Балдасари и София Рафаели, за Украйна - Кристина Погранична и Виктория Оноприенко, а за Азербайджан - Арзу Халилова и Нармина Самадова.

Родните грации ще имат много силна конкуренция от Япония, Испания, Китай, Австрия и Словения.

При ансамблите Русия няма да бъде с титулярния си, но в София ще участва останалият световен елит - ансамблите на Италия, Беларус, Украйна, Япония, Азербайджан, Испания, Турция.

За България в борбата за медалите ще влязат Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамбълът ни. За отбора на Весела Димитрова това ще е първо състезание от повече от година насам.

Страната ни вече си подсигури 5 от 5 възможни квоти за олимпийските игри.