на живо

Ериксен към съотборниците си: Май сте по-зле, отколкото аз. Притеснявам се!

Футболистът се шегува с тима на Дания от болничната стая

Reuters

Кристиан Ериксен може да е в болница, но не е загърбил чувството си за хумор! Футболистът, който преживя сърдечен арест на терена по време на мача между Дания и Финландия от европейското първенство по футбол, вече е в стабилно състояние и предстои да му бъдат направени изследвания, които да установят причината за строполяването му по време на срещата.

Докато лежи в болничното легло той не пропуска да се чува със съотборниците си в датския тим и да им пожелае успех. Това заяви селекционерът Каспер Хюлманд, който преразказа последното видеообаждане на Ериксен, в което се е свързал с отбора.

"Каза ни: "Не помня много от случилото се. Но повече се притеснявам за вас. Как сте? Май сте по-зле, отколкото аз. Аз се чувствам готов за тренировка още сега!", сподели Хюлманд и добави:

Снимка: Reuters

"Това е типично за Кристиан. Той е не само страхотен футболист, а и страхотен човек!"

Селекционерът разкри, че Ериксен им е пожелал успех в следващите мачове. Датчаните играят срещу Белгия на 17 юни, а на 21 юни - срещу Русия. Те записаха загуба в мача с Финландия.

Снимка: Reuters

"Той иска да продължим да играем. Беше успокояващо да го видим как се усмихва. Искам да се стегнем и да се представим добре заради Кристиан. Ще се постарая атмосферата да стане възможно най-нормална. Може би за някои времето до следващия мач е прекалено кратко, но може би точно това ще ни обедини", каза още Хюлманд.