на живо

Смразяващи кадри на европейското, Ериксен се свлече на терена

Състоянието му не изглежда добро

Reuters

Срещата между Дания и Финландия бе прекъсната, след като звездата на домакините Кристиан Ериксен се свлече на терена. Атакуващият халф падна на земята в добавеното време на първата част без да стане ясно защо.

Футболистите на двата тима веднага направиха знак към лекарските екипи, като повече от 10 минути медицинският щаб на Дания и реанимационен екип му оказваха помощ, правейки му и сърдечен масаж.

Снимка: Reuters

След около 15 минути лекарските екипи качиха Ериксен на носилка и го изведоха от терена. Той бе обграден от съотборниците си, които изглеждаха силно притеснени. Камерите показаха сълзите в очите на футболистите.

Снимка: Reuters

Съпругата на играча на "Интер", която бе на трибуните на стадион "Паркен", също слезе, за да провери какво се случва с любимия й.

Снимка: Reuters

Съдиите и футболистите се прибраха в съблекалните.

Все още не е ясно дали срещата ще продължи, а на сайта на УЕФА има само съобщение, което гласи, че прекъсването е заради спешен медицински случай. В западните медии се появи информация, че Ериксен е получил сърдечен удар, но вече е в съзнание.

Снимка: Reuters

На зрителите по трибуните на "Паркен" е било съобщено да останат по местата си. Най-вероятно, за да не задръстват изходите и да пречат на линейката, с която Ериксен е бил изведен от стадиона.

Междувременно редица футболисти изказаха подкрепата си към Ериксен, надявайки се всичко с него да бъде наред.

Тагове: