на живо

Ето ги! Европейските шампиони от Италия! (ГАЛЕРИЯ)

Радост с фенове и патерици на "Уембли"

Футболният тим на Италия е шампион на Европа! След драматичен финал на стадион "Уембли" в Лондон, в който "Адзурите" победиха Англия след 1:1 в редовното време и изпълнение на дузпа, празненствата бяха най-логичният завършек на вечерта!

След като вратарят Джанлуиджи Донарума спаси вратата си при изпълнението на Сака, всичките му съотборници го наобиколиха, а малобройните фенове на Италия по трибуните в Лондон, не се сдържаха и протегнаха ръце за прегръдки.

Снимка: Reuters

След като организаторите построиха сцената за награждаване, първи на нея от италианците се качи Леонардо Спинацола. Той получи тежка контузия на четвъртфинала срещу Белгия и не успя да вземе участие във важния мач, но съотборниците му го приветстваха с радост. 

Снимка: Reuters

Медали имаше за всички "замесени" в триумфа на италианците. Със сигурност един от най-радсотните по време на награждаването беше селекционерът Роберто Манчини, който успя да възроди тима след пропуснатото световно първенство през 2018 г. 

Снимка: Reuters

Трофеят на съотборниците си връчи опитният 36-годишен капитан Джорджо Киелини. А всички италианци го прегърнаха, снимаха се с него и го показаха на феновете. 

Снимка: Reuters

Празненствата със сигурност ще продължат и при завръщането на футболистите в родината!

Това е втора европейска титла за Италия в историята. Първата е от 1968 г. "Скуадрата" има и два загубени финала в актива си - през 2000 и 2012 г.

Снимка: Reuters

Тагове:

Италия евро2020