на живо

Ето го майстора на преките свободни удари (ВИДЕО)

Вижте поредното му брилянтно изпълнение

Getty Images/Guliver Photos

Миралем Пянич реализира 10-ия си гол от пряк свободен удар в Серия "А" при победата с 3:1 на тима си Рома над гостуващия Емполи. Босненският национал откри резултата в 56-ата минута с марково изпълнение, давайки тон за мълниеносна поредица от три попадения във вратата на тосканците за период от 13 минути.

Пянич се разписа за трети път от началото на сезона от статично положение. Той има на сметката си общо 7 гола от преки свободни удари през последните 3 години. Нито един друг футболист в Серия "А" не може да се похвали с подобно постижение.

Вижте тук репортаж от мача между Рома и Емполи (3:1).

Друг запомнящ се епизод от двубоя бе голът на Даниеле Де Роси за 2:0, с който той ознаменува своя мач номер 500 с екипа на Рома. Мохамед Салах реализира третото попадение за "вълците" след светкавична контраатака, в основата на която бе Жервиньо. Почетният гол за Емполи бе вкаран от Марсел Бюхел четвърт час преди края.

Римският гранд временно се изкачи на второто място в класирането на 1 точка зад лидера Фиорентина, който в неделя гостува на Наполи. Зрелищния сблъсък може да гледате пряко по RING от 16:00 часа.