на живо

Без бира за Пол Погба на пресконференция (ВИДЕО)

Французинът последва примера на Кристиано Роналдо

Без бира за Пол Погба на пресконференция (ВИДЕО)

Преди дни Кристиано Роналдо предизвика спад в цената на акциите на една от най-големите компании за газирани напитки в света. Очакваме тази съдба да последва и един от производителите на... бира. 

А виновник за това ще е звездата на френския национален отбор по футбол и "Манчестър Юнайтед" - Пол Погба.

 

Снимка: Reuters

По време на официалните изказвания след победата на "петлите" с 1:0 над Германия, футболистът свали бутилката с бира от масата, като остави само водата и газираните напитки. 

Според медиите в Англия, причината е в религията. В "Дейли мейл" обясняват, че Погба е вярващ мюсюлманин, а при тях употребата на алкохол не е разрешена. 

Явно французинът не иска да промотира използването му, дори с бутилка, на която се вижда, че става дума за питие с 0% алкохол.

Пол Погба прие исляма през 2019 г., като заяви, че това го е направило по-спокоен душевно. 

Снимка: Reuters

"Не съм мюсюлманин от рождението си, въпреки че моята майка е. Но съм израснал като такъв и уважавам всички религии. Сега съм благодарен за всичко в този живот. Промени ме, накара ме да осъзная някои неща. И ме направи по-спокоен", каза тогава Погба.

Компанията, която произвежда въпросната бира, е един от основните спонсори на европейското първенство по футбол. Тя е основана през 1873 г. в Нидерландия и продуктите ѝ са добре познати по целия свят.