на живо

Бивш английски национал пред bTV: Отлагането на Евро 2020 ни помогна

Себастиан Чарлз се свърза с Дани Мърфи и хърватина Иван Класнич

Бивш английски национал пред bTV: Отлагането на Евро 2020 ни помогна

Митичният "Уембли" ще приеме днес първия си мач от Евро 2020. Англия се изправя срещу Хърватия, а няколко часа преди двубоя bTV се свърза с двама бивши национали на днешните съперници - Дани Мърфи и Иван Класнич.

"Смятам, че отлагането на европейското първенство помогна на английския отбор. Ако си спомняте, миналата година Хари Кейн бе контузен и това щеше да бъде голям проблем за нас. През тази една година Маркъс Рашфорд, Фил Фоудън и Джейдън Санчо успяха да се изградят като футболисти. Определено играят с повече самочувствие. За нас, англичаните, успешно европейско първенство би било стигане до полуфинал", каза Мърфи пред bTV.

Снимка: Reuters

"Последният път, когато се изправихме срещу Англия, бе през 2018-а година на световното първенство в Русия. Получи се равностоен мач, но определено късметът бе на наша страна. Разбира се, ако спечелим европейското, това би било сбъдната мечта за една малка държава като Хърватия", категоричен е Класнич.

Снимка: Reuters

Англия и Хърватия са фаворити в четвърта група, където са още отборите на Чехия и Шотландия. Очаква се на трибуните да има около 23 хиляди души.