на живо

Датчаните: Срещата с Ериксен бе точно това, от което имахме нужда

29-годишният полузащитник посети съотборниците си веднага след изписването си от болницата

Reuters

Кристиан Ериксен посети съотборниците си от датския национален отбор веднага след изписването си от болница. Той бе освободен от лечебното заведение след успешна операция за поставяне на устройство, което да регулира сърдечния му ритъм.

Снимка: Reuters

Играчите на "червения динамит" споделиха, че са останали приятно изненадани от визитата на 29-годишния полузащитник и са получили необходимата мотивация.

"Не очаквахме това посещение и спряхме тренировката, когато пристигна. Тази среща ни даде положителна енергия, имахме нужда точно от това", сподели Кристиан Ньоргор.

Той добави, че Ериксен е бил придружен от приятелката си и техните деца.

Снимка: Reuters

"Беше фантастично да го видим - със собствените си очи, а не на екрана. Поговорихме, прегърнахме се, радваме се, че той се справя добре с оглед на обстоятелствата", добави играчът на "Болоня" и датския национален отбор Андреас Сков Олсен.

След срещата Ериксен се е прибрал у дома, където ще продължи да се възстановява след сърдечния арест, който получи по време на първия мач на Дания на Евро 2020. Наложи се медиците да го връщат в съзнание с помощта на дефибрилатор на терена.