на живо

Дават капитанската лента на "Милан" на героя Симон Кяер

Феновете на "росонерите" са впечатлени от действията на защитника

Reuters

Капитанът на Дания Симон Кяер изигра важна роля при спасяването на съотборника му Кристиан Ериксен. Полузащитникът на "Интер" колабира на терена по време на мача между Дания и Финландия и благодарение на бързата и адекватна реакция на Кяер, както и на действията на лекарските екипи, той вече е в стабилно състояние.

32-годишният играч на "Милан" провери дали Ериксен не си е глътнал езика, след което започна да му прави сърдечен масаж до пристигането на медиците. Междувременно накара датчаните да обградят Ериксен, за да не бъде сниман от камерите и фотографите. 

Снимка: Reuters

Кяер бе и първият, постарал се да успокои съпругата на съотборника си Сабрина.

Феновете на "Милан" започнаха акция в социалните мрежи с хаштаг #KjaerCapitano. Италианският "Гадзета дело Спорт" съобщава, че клубът е изключително впечатлен от реакцията на привържениците и подкрепата към защитника и затова треньорът Стефано Пиоли и неговият щаб ще обсъждат дали да не направят Кяер капитан.

В момента капитан на "росонерите" е Алесио Романьоли, но при Пиоли централният защитник записва доста по-малко минути.

Снимка: Reuters

Франк Кесие и Давиде Калабрия също са в битката за лентата, но след геройството на Кяер и подкрепата на феновете изборът изглежда предрешен.