на живо

Вместо спиране на играта - дузпа за Англия

Феновете са възмутени от двете топки на терена

Twitter

Англия победи Дания с 2:1 след продължения и се класира за първи път на финал на европейско първенство по футбол. "Трите лъва" се справиха с "червения динамит" благодарение на дузпа, отсъдена за падане на Рахим Стърлинг в 102-ата минута.

Освен че ситуацията бе крайно спорна и вече няколко часа е най-обсъжданата тема сред спортните запалянковци, повторенията на нея показаха нещо още по-притеснително.

Снимка: Reuters

Преди Стърлинг да нахлуе в наказателното поле, на терена има втора топка. Той дори минава покрай нея, но за съдиите явно няма никакво значение.

По принцип при втора топка на терена играта се спира. В този случай не само не е спряна, но и никой не сигнализира за проблема, въпреки че може да се каже, че тази втора топка директно влияе на играта.

След падането на Стърлинг съдията Макели посочи бялата точка за дузпа, но не пожела сам да прегледа ситуацията. Хари Кейн стреля, Каспер Шмайхел спаси, но при добавката нападателят бе безкомпромисен - 2:1 за Англия и финал на Евро 2020.

Негативните реакции на феновете в социалните мрежи не закъсняха.

Освен от дискусионната дузпа, те се възмущават от втората топка на терена, както и на опитите Шмайхел да бъде заслепен с лазер, насочен към очите му.