на живо

Франция сломи Германия с автогол

"Петлите" спечелиха минимално на "Алианц Арена"

Reuters

С автогол на Матс Хумелс Франция победи Германия на Евро 2020. Срещата на "Алианц Арена", завършила 1:0 за "петлите", бе много динамична и изпълнена с интересни положения и пред двете врати. 

Два гола на световните шампиони бяха отменени заради засади. 

Снимка: Reuters

Хумелс си вкара автогол в 20-ата минута при опит да изчисти остро центрирана топка от Люка Ернандес. 

Това бе третият автогол от началото на турнира след тези на Мерих Демирал (Италия - Турция) и на Войчех Шчесни (Словакия - Полша). По този начин Евро 2020 изравни рекорда за най-много автоголове за едва 12 мача, поставен на предишните европейски финали през 2016 г.

Снимка: Reuters

Почти през цялото второ полувреме домакините се опитваха да изравнят резултата, пресирайки съперника в неговата половина.

В срещата, играна пред 14 000 зрители на "Алианц Арена", имаше само два точни удара общо за двата тима. Освен че трябваше да се примирят с два отменени гола, французите нацелиха греда, а имаха и претенции за дузпа.

В осми пореден мач Франция не губи от Германия, а за последно Бундестима се справи с този съперник на световното първенство през 2014 г.

За първи път в своята история Германия губи на старта на еврофинали.

Снимка: Reuters

Малко преди първия съдийски сигнал природозащитник от Greenpeace се приземи на терена. Той управляваше парапланер, на който бе изписано "Kick Out Oil".

Все още не е ясна причината за действията на парапланериста, който се оплете в кабел, загуби контрол и падна на терена. Футболисти на Германия се втурнаха да проверят дали той е добре.