на живо

Киелини направил заклинание преди пропуска на Сака (ВИДЕО)

И резултатът е налице...

Капитанът на новия европейски шампион Италия - Джорджо Киелини, направи интересно признание. Железният защитник разкри, че е проклел Букайо Сака да пропусне решителната дузпа във финала на Евро 2020.

19-годишният нападател на "Арсенал", който остави отлични впечатления в първите мачове на турнира, не успя да вкара и потопи в скръб цялата нация.

Точно преди изпълнението на Сака, след което Италия вдигна европейската купа, камерата показва как Киелини изрича традиционното проклятие за дузпи "Кирикочо".

Думата "Кирикочо" се свързва с 80-те години на миналия век. Тя става известна във футболните среди, тъй като един фен редовно посещавал всеки мач на "Естудиантес" в Аржентина и дори присъствал на тренировките.

Треньорът на "Естудиантес" Карлос Билардо твърдял, че когато Кирикочо се появи на тренировка, някой от футболистите му се контузва.

Затова вместо да му забраняват достъпа, Билардо решава да го наемат, за да посреща противниковите фенове.

През 1982 г. "Естудиантес" печели шампионата на Аржентина и губи само веднъж у дома, когато Кирикочо не е там.

Когато треньорът напуска клуба, легендата го следва в Испания. Въпреки че фенът остава в Аржентина, привържениците на "Севиля" скандират "Кирикочо", особено когато противникът изпълнява дузпи.