на живо

Алваро Мората: Пожелаха смъртта на децата ми

Испанският нападател е бил заплашван и обиждан след равенството срещу Полша

Reuters

Испания се класира трудно за 1/8-финалите на Евро 2020. "Ла Фурия" започна първенството с две равенства, и въпреки че вкара гола при 1:1 с Полша, Алваро Мората стреля в аут при добавката след спасената дузпа на Жерар Морено.

Той пропусна още няколко положения и си навлече гнева на феновете.

"Стоях девет часа буден - не успях да мигна след мача срещу Полша", каза Мората пред испанското радио COPE.

"Бях заплашван и обиждан. Обиждаха семейството ми, пожелаваха смърт на децата ми."

Снимка: Reuters

"Преди години може би щеше да ми повлияе сериозно, но сега нямам проблеми с тези неща. Но не съм окей с това да заплашват семейството ми."

"Разбирам, че ме критикуват за това, че не съм вкарал гол, но искам от хората просто да се поставят на мое място - да си представят, че получават заплахи или че някой иска смъртта на децата му.", добави нападателят.

В последния мач от груповата фаза Испания победи Словакия с 5:0. Трима различни голмайстори и два автогола доведоха до този резултат. Алваро Мората не успя да се разпише, въпреки че получи правото да изпълни дузпа. Но я пропусна.

"Аз съм изключително горд да мога да изпълнявам дузпа за родината си. Видях, че никой друг не иска топката, затова я взех аз. Бих и пропуснах. Светът не е свършил. Всеки прави грешки."

Снимка: Reuters

"Още сега съм готов да не вкарам нито гол повече, да не играя нито минута повече, само и само да станем европейски шампиони.", каза още Мората.

На 1/8-финалите Испания ще срещне световният вицешампион Хърватия.