на живо

Австрия за първи път излезе от групата, ще срещне Италия на 1/8-финалите

Нидерландия остави Северна Македония без победа в последния мач на Горан Пандев

Reuters

Австрия победи Украйна с 1:0 и за първи път в историята си прескочи групите на европейско първенство. В директен спор за позицията, даваща право на участие в осминафиналите, австрийците се справиха с тима на Андрий Шевченко и така ще се изправят срещу Италия на 26 юни на "Уембли" в Лондон.

Героят за Вундертима се казва Кристоф Баумгартнер. 21-годишният халф вкара единствения гол в 21-ата минута, с което се превърна в най-младия голмайстор в тазгодишния турнир.

Снимка: Reuters

Австрия е за трети път на еврофинали след 2008 и 2016 г. Дотук в историята си тимът дори нямаше победа на шампионат на Стария континент.

В другия мач от групата Нидерландия записа трети пореден успех, този път с 3:0 над Северна Македония. Мемфис Депай се разписа в 24-ата минута, а капитанът Джорджиньо Вайналдум вкара два гола в 51-ата и 58-ата минута.

Срещата бе последна на международната сцена за капитана на Северна Македония Горан Пандев. Той изигра 122-ия си мач за националния тим и бе заменен в 68-ата минута под бурните овации на двата тима и публиката на "Арена Национал" в Букурещ.

Преди началото на срещата Нидерландия направи жест към 37-годишния Пандев. Футболистите на "лалетата" подариха персонализирана тениска на нападателя на "Дженоа".

Снимка: Reuters

В крайното класиране в трета група Нидерландия е с 9 точки и голова разлика 8:2. Австрия е с 6 точки, а третият Украйна е с 3.

Украинците са и с отрицателна голова разлика 4:5 и ще чакат благоприятно развитие в останалите групи, за да продължат на елиминациите.

В първото си участие на голямо първенство Северна Македония завършва на последното място в групата си без точков актив и с 2:5 голова разлика. Северна Македония е и вторият тим след Турция, който отпада с три загуби.

Снимка: Reuters

Като победител в групата Нидерландия ще срещне отбор, завършил на трето място и ще играе на "Пушкаш Арена" в Будапеща на 27 юни.

Тагове: