на живо

Петима таланти, готови да превземат Евро 2020

Очаква ни един вълнуващ футболен месец

Reuters

Броени часове ни делят от едно първенство, за което копнеем още от миналото лято. Евро 2020 обещава много драма, неподправена футболна битка и изобилие от талант.

Специалистите се обединиха около мнението, че в момента съставът на Англия разполага с най-вълнуващите младоци. Фил Фоудън, Джуд Белингам, Джейдън Санчо, Мейсън Маунт са само част от играчите, започнали вече да оставят своята следа, но и които тепърва загатват за потенциала си.

Снимка: Reuters

Сред избраниците и на останалите селекционери обаче има няколко момчета, готови да заблестят.

Без съмнение през целия футболен месец под светлината на прожекторите ще бъдат Кристиано Роналдо, Хари Кейн, Килиан Мбапе, Мануел Нойер.

Затова на прага на Евро 2020 ви представяме петима младоци, които ще гледаме с особено голям интерес.

Снимка: Reuters

Мейсън Маунт - Носителят на трофея в Шампионската лига с "Челси" бе номиниран за най-добър млад играч във Висшата лига. Oсвен това попадна и сред селектираните за най-добър играч през сезона.

Маунт изигра централна роля в изключително успешния сезон на "Челси". Той се отличаваше още под ръководството на Франк Лампард, но при Томас Тухел показа истинския си потенциал, а асистенцията за победния гол на Кай Хаверц във финала срещу "Манчестър Сити" бе просто поредното доказателство за футболния му интелект.

Снимка: Reuters

Кай Хаверц - "виновникът" за спечелването на Шампионската лига. Германският талант сякаш не може да открие себе си на "Стамфорд Бридж"... или поне все още е далеч от футболиста на "Байер" Леверкузен, който плашеше противниковите защитници до миналия сезон.

Хаверц е най-скъпият трансфер в историята на "Челси", а по ирония на съдбата първият му гол в Шампионската лига се оказа безценен - във финала срещу "Сити". Още преди да осъществи трансфера си в Лондон 22-годишният полузащитник извоюва мястото си сред титулярите на Маншафта, като без проблем може да бъде както плеймейкър, така и нападател.

Снимка: Reuters

И докато сънародникът му и съотборник в "Челси" Тимо Вернер е в ужасна форма, то германският народ се надява Хаверц да се нагърби с лидерската роля и да извади Бундестима от "Групата на смъртта", в която са Франция, Португалия и Унгария.

Джейдън Санчо - Второ поредно лято бъдещето на нападателя на "Борусия" Дортмунд вълнува всички футболни фенове и дузината грандове, борещи се за подписа му. Миналото лято той се размина с грандиозен трансфер в "Манчестър Юнайтед", но изглежда, че "жълто-черните" вече нямат опции да го задържат на "Сигнал Идуна Парк".

Снимка: Getty Images

21-годишният Санчо играе успешно по крилото, но е истинско страшилище за противниците при ситуация един на един.

Педри - само един сезон бе нужен на младока от "Барселона" да впечатли Луис Енрике и да попадне в селекцията за Евро 2020. 18-годишният нападател бе твърд титуляр за каталунците през изминалата кампания, а специалистите го сравняват с Андрес Иниеста заради стила му на игра и точните пасове.

Снимка: Reuters

Педри има три мача за Испания, но се очаква да получи доста минути на шампионата на Стария континент.

Райън Гравенберх - Академията на "Аякс" винаги е била еталон за подготовка на качествени футболисти, а Гравенберх просто е още един играч, напълно готов да се покаже на най-голямата сцена.

Снимка: Reuters

Нидерландия не се класира нито за Евро 2016, нито за Мондиал 2018 и затова "лалетата" са пределно мотивирани за едно запомнящо се представяне. 19-годишният полузащитник се очаква да бъде сред титулярите на Франк де Бур.