на живо

"Спаси ни, Роберто. Ти си... последната ни надежда"

Шотландски вестник с интересна корица преди финала на Евро 2020

Шотландският вестник "Нешънъл" осъмна с интересна корица преди финала на Евро 2020. Изданието показа нагледно страданията на цялата петмилионна нация, която никак не иска Англия да стане европейски шампион.

Омразата между двете страни на футболния терен е пословична и затова редакторите на "Нешънъл" молят селекционера на Италия Роберто Манчини за спасение.

"Спаси ни, Роберто! Ти си... последната ни надежда! Не можем да търпим още 55 години да ги слушаме как се хвалят, ако победят!", пише на корицата на изданието.

Снимката на цялата първа страница е колаж - Манчини е изобразен в кожата на Уилям Уолъс - героя, пресъздаден на екрана от Мел Гибсън във филма "Смело сърце".

Италианците вече кацнаха в Лондон, а от самолета слезе и Леонардо Спинацола, който заради контузия ще гледа финала отстрани.

Той претърпя операция във Финландия, тъй като скъса ахилесово сухожилие на четвъртфинала срещу Белгия и ще се възстановява дълго. 

Англия е на финал на европейско първенство за първи път в своята история, а "Скуадра адзура" ще се опита да добави във витрината си втора титла от шампионат на Стария континент.